jonge gansMeisjes brengen jonge gans

Op 15 juni is door 2 meisjes en hun moeder een jonge gans gebracht, die mishandeld was. Ze waren ermee naar de dierenarts geweest die de vleugel gespalkt heeft. Hopelijk komt het helemaal goed dankzij deze lieve mensen.

Lees meer...

jonge meeuwTwee jonge meeuwen opgevangen

Door de Dierenambulance Helmond werd op 16 juni een jonge meeuw, waarschijnlijk een zilvermeeuw, gebracht, en een dag later weer eentje. Nu zijn ze wel lekker met zijn tweeën..

Lees meer...

Jonge vogelsJonge vogels in het voorjaar

In het voorjaar worden er altijd veel jonge vogels gebracht. Wij proberen de mensen duidelijk te maken dat ze jonge vogels moeten laten zitten. Ik heb een selectie gemaakt van verschillende soorten.

Lees meer...

torenvalkenGewonde havik

Op 3 juni is er een gewonde havik gebracht door staatsbosbeheer. Zijn vleugel was beschadigd omdat hij in het prikkeldraad hing. We zijn met hem naar onze dierenarts Bas Ten Bruggen Cate geweest. Nu zit hij in de volière en doet het naar omstandigheden goed.

Lees meer...

Markt HelmondOp de natuurmarkt in Helmond

We staan ook wel eens op een markt. Op 1 juni stonden we op de natuurmarkt in Helmond. Daar proberen we zelf gemaakte vogelhuisje en aanverwante artikelen te verkopen om zo geld in het laatje te krijgen. Ook krijg je naamsbekendheid en weten mensen je dus te vinden.

Lees meer...

torenvalkenNest torenvalkjes binnengebracht

Op 13 mei zijn er 5 torenvalken in een emmertje binnen gebracht. Ze waren vaneen bouwkraan afgehaald. Omdat ze zo jong waren moesten ze met de hand gevoerd worden. Stukjes duif of kuiken lusten ze wel. Inmiddels zijn ze zo groot dat ze in de volière gezet zijn. Nu moeten ze leren voor zichzelf te zorgen en weer te ontwennen aan mensen.

Lees meer...

bosuilNegen jonge bosuilen

In maart/april 2014 hebben we in drie weken tijd 9 jonge bosuilen binnen gekregen. In juni waren er al 4 met succes uitgezet.

Lees meer...

Februari 2016
Z M D W D V Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 1 2 3 4 5
Bezoekers
3
Artikelen
19
Weblinks
5
Artikelen bekeken hits
41765

logo rss  Facebook  twitter