bosuilNegen jonge bosuilen

In maart/april 2014 hebben we in drie weken tijd 9 jonge bosuilen binnen gekregen. In juni waren er al 4 met succes uitgezet.

Lees meer...

nieuwsbrief02Oehoe, broeden potverdorie

Eind september werd er op het landgoed Valkenhorst in Leende een gewonde oehoe gevonden. Eeen knaap van een uil! De beheerswerkgroep van het IVN Valkenswaard-Waalre kwam met de melding en ik daarna de vogel naar het Vogelasiel in Someren gebracht. De sterk vermagerde oehoe knapte daar in alle rust op met een dieet van kuikens en duiven.

Lees meer...

oehoe02De oehoe is weer vrij !!

Na het verspreiden van de laatste nieuwsbrief over de oehoe, kregen we een mailtje van Mari de Bijl dat de oehoe in vrijheid zou worden gesteld. Zaterdagavond rond zessen was het zover. De oehoe werd, onder belangstelling van de medewerkers van het vogelopvangcentrum in Lierop en enkele leden van onze eigen houtwallegroep, losgelaten. De oehoe is in dezelfde omgeving losgelaten als waar de leden van onze houtwallenwerkgroep deze imposante vogel gevonden hadden. Het tijdstip 'tegen de schemering' is gekozen omdat rond die tijd de vogel de actieve nacht ingaat. Rond deze tijd van het jaar begint de paartijd van div. uilen.

Lees meer...

nieuwsbrief04De oehoe zit nog dichterbij !!

Nieuwsbrief van de vogelwerkgroep IVN Valkenswaard-Waalre november-december 2013
Deze nieuwsbrief heeft een thema: de oehoe! Waarom? Zaterdag 21 sept jl. ging de houtwallengroep aan het werk in natuurgebied de visvijvers, een gebied van Brabants Landschap. Normaal verboden voor publiek, maar noeste bosarbeiders, zoals onze mensen van de houtwallengroep, mogen daar aan het werk met snoeischaren en zagen, om de rand van de Tongelreep te ontdoen van al te welige groei. Zo dus ook op 21 sept. Met de benodigde gereedschappen in de hand, wilden we aan de slag gaan. Echter, er 'schoot' iets weg in het struweel, een oehoe!! Omdat de oehoe niet opvloog, maar zich verstopte in het struikgewas, concludeerden we dat de vogel gewond en/of uitgeput was. Wat te doen...We besloten Mari de Bijl, beheerder van het gebied te bellen.
Mari kwam vrij snel en was zeer verheugd dat het om een oehoe ging. Hij heeft de oehoe meegenomen (in een kattekooitje) en gebracht naar het vogelasiel in Someren.
Mari de Bijl, een veelzijdig man, schrijft ook over de natuur in het Eindhovens Dagblad. Onderstaand artikel schreef hij op 28 sept in deze krant:

Lees meer...

Juli 2014
Z M D W D V Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Bezoekers
3
Artikelen
11
Weblinks
5
Artikelen bekeken hits
21697

logo rss  Facebook  twitter